Vier redenen waarom het creëren van overzicht in je agenda je productiviteit of declarabiliteit verhoogt

Door Iris

Blog foto verhoog je productiviteit en declarabiliteit

Ik kom het heel vaak tegen, mensen die het overzicht kwijt zijn in hun agenda. In de agenda staan heus de afspraken die ze hebben wel, maar eromheen is het chaos. Het meeste van wat er op de dag moet gebeuren, staat dan ook niet in de agenda; het zit in hun hoofd. En alles in je hoofd onthouden hou je best een tijd vol. Maar op het moment dat het drukker wordt, dan leidt dat tot stress.

Reden 1: minder stress

Reden nummer 1 waarom het creëren van overzicht in je agenda leidt tot een hogere productiviteit of declarabiliteit is dat het hebben van overzicht direct leidt tot minder stress. En zodra je minder gestresst bent, lukt het je beter om te prioriteren wat er belangrijk is. En als je beter kunt prioriteren, dan kun je beter focussen op die zaken die bijdragen aan een hogere productiviteit en declarabiliteit.

Reden 2: meer focus

Overzicht in je agenda helpt je te focussen. Je kunt bij het plannen van je agenda vooral die zaken inplannen die je te doen hebt om je productiviteit en je declarabiliteit te halen.

Reden 3: argumenten om nee te kunnen zeggen

Meer overzicht in je agenda geeft je inzicht. Het geeft je inzicht in waar je in je week je tijd aan besteedt. Je weet ook precies hoeveel tijd je ‘over’ hebt voor extra dingen. Je kunt dus ook in je agenda zien of je tijd hebt voor dat verzoek van je collega of leidinggevende. En als je ziet dat je in je week de prioriteit hebt gelegd bij de juiste dingen en je dus geen tijd meer over houdt voor het verzoek, geeft dat je ook de mogelijkheid om tegen een collega of leidinggevende gefundeerd nee te zeggen.

Reden 4: niet teveel hooi op je vork nemen

En als het je lukt om vaker nee te zeggen tegen verzoeken die niet of minder bijdragen aan je productiviteit en declarabiliteit, dan lukt het je dus ook op niet teveel hooi op je vork te nemen. Je doet de juiste dingen in de tijd die je ervoor hebt. En weet je wat daar ook weer het voordeel van is: niet teveel hooi op je vork nemen, leidt ook nog eens tot minder stress. En reken maar dat het je vervolgens ook lukt om het overzicht in je agenda te behouden.

Conclusie: begin dus vandaag nog met het creëren van een overzicht in je agenda voor maximale productiviteit en declarabiliteit!

Weet je alleen niet waar je moet beginnen? De online zelfstudie training ‘Overzicht in je week’ heeft allerlei tips om hier praktisch mee aan de slag te gaan. En natuurlijk help ik je met een coachingsgesprek graag op weg.

Over de auteur

Iris  -  Mensen helpen het beste uit zichzelf te halen; daar ben ik goed in. Omdat ik ervoor heb 'doorgeleerd' en omdat ik oprecht betrokken ben bij wat ik doe. En dat merk je!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>