Houd altijd overzicht: Hoe je door juiste gewoontes en prioriteiten grip op je agenda kunt houden.

Door Iris

Blog hoe je altijd grip op je agenda kunt houden

Als het niet zo druk is, dan lukt het je om overzicht te houden in je agenda. Als het drukker wordt, wordt dat steeds een beetje lastiger. Je komt langzaam op een punt dat je het niet meer overziet. Dat je enorm gestresst raakt en dat je het overzicht steeds verder kwijtraakt. Inmiddels ben je wellicht al zover dat je weet dat je dan echt tenminste een dag vrij te maken hebt om weer overzicht te creëren. Maar waarom verval je na een tijd weer in dezelfde valkuil? Waarom lukt het je niet om de hele tijd overzicht te houden?

Dit komt door twee dingen:

  1. Je hebt niet de juiste gewoontes gecreëerd.
  2. Je stelt niet de juiste prioriteiten.

Om overzicht te houden in je agenda is het belangrijk om de juiste gewoontes te creëren. Dit betekent dat je een vast moment moet inbouwen om je taken en afspraken te noteren en te bekijken. Het is ook belangrijk om regelmatig tijd in te plannen om je agenda bij te werken en je prioriteiten te bepalen.

Naast het creëren van de juiste gewoontes, is het ook belangrijk om de juiste prioriteiten te stellen. Eigenlijk begint het al met dat hoe drukker je wordt, des te minder prioriteit je geeft aan het bijhouden van je agenda. En hoe minder tijd je besteedt aan het bijhouden van je agenda, hoe meer je het overzicht kwijtraakt. Dus bij het stellen van je prioriteiten, heb je er voor te zorgen, dat tijd besteden aan het bijhouden van je agenda ook altijd tot je prioriteit behoord.

Een dag vrij nemen om weer overzicht te creëren is natuurlijk best een optie, maar het is belangrijker om de juiste gewoontes en prioriteiten te creëren. Zo kun je op de lange termijn overzicht houden in je agenda en voorkom je dat je weer in dezelfde valkuil vervalt.

In conclusie is het creëren van overzicht in je agenda een uitdaging voor veel mensen. Het vergt discipline, maar door de juiste gewoontes te creëren en de juiste prioriteiten te stellen, kan ook jij op de lange termijn overzicht houden. Hierdoor voel je je minder gestrest en meer in control.

Over de auteur

Iris  -  Mensen helpen het beste uit zichzelf te halen; daar ben ik goed in. Omdat ik ervoor heb 'doorgeleerd' en omdat ik oprecht betrokken ben bij wat ik doe. En dat merk je!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>